15. marts 2020 - Kørselsforbud en realitet mandag morgen!

Kørselsforbud - sidste nyt!

 

Kørselsforbudet er nu en realitet og de mener det alvorligt!

 

Fra mandag morgen håndhæves al unødvendig kørsel, som foretages uden for vor kommune Granada. Vi må kører rundt i kommunen og handle dagligvare ind og ellers skal der være en god grund til, som skal kunne dokumenteres, hvis vi bliver standset for kontrol.

Såvel Politiet som militæret foretager disse kontroller.

Og prisen for at tilsidesætte disse regler er fra 200€ til fængselstraf og det sker promte!

 

 

CORONA virus - Uddrag fra ideal.es

  

14. marts 2020

 

 

Almuñécar er pansret til at stoppe Covid-19

 

 

 

 

 

 

Skadestuen i sundhedscentret Almuñécar forblev

lukket indtil omkring fem om eftermiddagen.

 

Byrådet i Sexitano reagerer på de første tilfælde af coronavirus, og resten af ​​kom- munens kystkommuner følger med lukninger af offentlige rum og suspension af begivenheder

 

R. ALCÁNTARA OG P. GARCÍA-TREVIJANO Almuñécar Fredag ​​13. marts, 2020, kl. 14-14

 

Almuñécar vågnede i går med en god start. Nyheden spredte sig som et ildsted på få minutter. Flere toiletter fra kommunens sundhedscenter havde testet positivt for coronavirus.

 

De var de første inficerede i Granada, som indtil da havde forblevet 'stærke' og var den eneste andalusiske provins uden positive tilfælde.

 

Fra det øjeblik blev ambulanten lukket, og administrationer truffet foranstaltninger.

Der hang et skilt på døren til sundhedscentret, der advarede om, at det ville være lukket indtil tre om eftermiddagen (selvom genåbningen til sidst blev forsinket).

 

Ingen forklaring på, hvorfor andet end at anlægget blev rengjort. Og det blev gjort ved at desinficere pladsenat være i stand til at iværksætte mindst en del så hurtigt som muligt.

 

I nærheden af ​​centrum regerede stillheden. Brugere, der kom som enhver anden dag, blev overrasket over den lukkede dør. Mange vidste stadig ikke nyheden og blev overrasket. I skoler i nærheden valgte selvfølgelig nogle forældre at tage deres børn med hjem.

 

I mellemtiden var rådhuset alt ved at komme og gå, møder og telefonopkald for at koordinere de foranstaltninger, der skulle træffes. Klokken ti om morgenen, og efter at have haft et møde med selskabet, ventede borgmesteren, Trinidad Herrera, på ankomsten af ​​flere embedsmænd fra Sundhedsrådet for at få flere oplysninger.

Herrera vidste allerede, at der var mindst fire inficerede og udstedte en facto-dekret om lukning af sportsfaciliteter og kulturcentre, gademarkeder, turistkontoret og museer og indstille alle aktiviteter, der involverede koncentration af mennesker.

 

Det var den første øjeblikkelige reaktion.Senere efter et møde med sundhedsansvarlige ringede han til talsmanden for at rapportere situationen og opfordrede medierne til at rapportere, hvad der var sket.

 

Den første borgmester appellerede for ro og ansvar, men uden at skjule bekymring for fakta. Han advarede også om, at alt pegede på, at der i de næste par dage ville være flere positive ting.

 

Det næste skridt var at beslutte, hvad der skal gøres med byrådet. Rådets forebyggelses- og sundhedsudvalg var ansvarlig for at tage beslutningen og bad beboerne om at bruge ikke-kontaktruter til at udføre enhver procedure. Herrera bekræftede også, at muligheden for telearbejde blev foreslået for de ansatte, der var skrøbelige befolkninger på grund af virussen.

 

Reaktionerne tog ikke lang tid at sprede sig til andre dele af regionen. Få timer senere udsendte byrådet i Salobreña en erklæring om, at der blev bebudet lukning af sportsfaciliteter, sociale rum, museer eller turistkontoret, blandt andre kommunale centre.

 

På trods af det faktum, at der ikke var fundet noget tilfælde af smitte, påpegede borgmesteren for kommunen, María Eugenia Rufino, at de foretrak at handle før situationen var mere kompliceret.

 

Den samme linje blev fulgt i Motril, hvor borgmesteren, Luisa García Chamorro, så ud til at annoncere batteriet med foranstaltninger, der også henviste til lukningen af ​​de fleste offentlige bygninger for at undgå smitte. Kæden med suspensioner stoppede ikke.

 

Farruquitos præstation i Albuñol blev udsat. Motril-broderskabsgruppen annullerede alle dens Lenten-begivenheder. Og så, kaskader.

 

I mellemtiden åbnede Almuñécar Emergency Room omkring fem om eftermiddagen med sundhedspersonale, der ankom fra Motril og Alpujarra for at erstatte dem, der normalt leverer deres tjenester, og som, efter at have været i kontakt med de inficerede, blev sat i karantæne.

 

Dagen sluttede med usikkerhed og bekymring ved kysten. Den samme, der turnerede i hele landet i går og ventede på at vide, hvad konsekvenserne af denne sundhedskrise, der suspenderede rutinen, vil være.

 

--ooOoo--

 

Så i går aftes fredag havde alle restauranter åben bortset fra The Strand, som valgte at lukke. er til aften lørdag havde alle restauranter lukket og vi var få skandinavier som spiste vores sidste aftensmad hos Danny's (Poul & Juddy) som mu tager jeg en længere varende ferie til måske omkring 1. april eller mere.

 

--ooOoo--

 

Så situationen er som nedenstående:

 

Uddrag fra starttribune,com og Elpais.com - oversat.

 

Fra Mandag den 16 marts kl. 08.00 har den spanske regering har indført store begrænsninger i den frie bevægelighed...

Herefter er det kun

1. Tilladt at gå ud for at handle madvarer, medicin og livsnødvendige varer.

2. Tilladt at tage til sundhedshuse.

3. Tilladt at tage på arbejde.

4. Tilladt at rejse hjem til sin faste bolig.

5. Tilladt for plejepersonale at tage ud for at pleje og hjælpe ældre og syge, handicappede, børn og sårbare mennesker.

6. Tilladt at besøge finansielle institutioner (banker og andet).

7. Tilladt at tage ud i tilfælde af “force majeure” og i nødsituationer.

Regeringen har fået lovhjemmel til om nødvendigt at lukke veje.

Regeringen opfordrer til, at så mange som overhovedet muligt, arbejder hjemmefra.

Offentlig transport lukkes ikke i øjeblikket, men den offentlige transport nedskæres med mindst 50 procent fra på mandag.

Der er garanti for, at basale forsyninger kommer frem, herunder fødevarer, og distribution af andre nødvendige forsyninger.

De begrænsninger, der indføres af de spanske myndigheder, ligner meget dem, der er set i Italien.

 

--ooOoo--

 

Mange er allerede rejst hjem, nogle har været heldig at kunne ændre flybilletter allerede til i morgen, andre først til den 20. marts osv.

 

I Playa Tropical vil Basi og Encarna formentlig være det eneste personale på mandag den 16. marts.

 

Så vi tilbage værende er ved godt mod og nyder fortsat den pæne temperaturer mellem 20 og 26 grader i dagtimerne!

 

--ooOoo--

 

Møde lørdag den 7. marts 2020 i Paya Tropical.

 

Nedenstående er kun brudstykker fra mødet.

 

På forrige års regnskab mangler PT 47.000€.

Der kan f.eks. skaffes 20.000€, hvis ordningen med rabat ved forudbetaling annuleres og at der samtidig reguleres på den ugentlige, månedlige leje af lejlighederne.

 

Det bliver formetlig fremlagt på næste GF i juni måned.

 

Der har været stor udkiftning på lagner, håndklæder, indkøb af nye TV, nye mikroovne samt flere nye kølekabe. Både vand og strøm er steget væsentlig, så økonomien skal fremadrettet forbedres væsenligt.

 

Hvilke tiltag må vi se, når der ligge rnoget mere skrifligt fra administrationen.

 

TV.

Tommy var tilstede for, at forklare sig omkring TV og de konstante udfald af signal mv. Tommy var tonedøv overfor såvel denne problematik som for de behov vi skandinavier har til internet og streaming hjemmefra. Reslutat var, at Tommy slog ud med hænderne og sagde, at vi kunne jo bare vælge en ny leverandør.

 

WIBER.

WIBER er en ny internet leverandør, som tilbyder fibernet med 50 MBit hastighed til 25€ per måned.

 

Fiberen har været klar til Playa Tropical siden starten af januar 2020 og der er kontakt mellem WIBER og Basi, som afventer deres tilbud.

 

Gert Degnemark som er faguddannet radiomand og tekniker, ligeledes IT-tekniker har også haft kontakt til WIBER og her fortalt om de behov vi skandinavier har i dag for internet og streaming.

 

EU-kommisionen fjernede geobloking den 1. april 2018 hvilket kort fortalt betyder, at alle vi europærer frit kan se vores egen TV-pakke i alle EU-lande.

 

Måden at dette skal kunne lykkes på, da PT som tidligere nævnt ikke har den fornødne økonomi er, at WIBER forærer en router til alle lejligeder i PT samt at PT betaler en symbolsk pris for montering og andet nødvendigt udstyr.

 

Dem som så vil benytte internettet under deres ophold i PT kan betale for denne ydelse og samtidig se deres egen TV-pakke hjemmefra uden problemer i fremtiden. Det vil være den mest funktionelle løsning for alle. Vi får alle den hastighed vi skal bruge og vi kan alle se en masse TV-kanaler af vores egne. For den der allerede har film steramingstjenester, så vil alle disse også virke perfekt.

 

Men som nævnt så afventer Basi tilbud fra WIBER og det bliver spændende at se, om de vil hjælpe PT med at blive deres fremtidige kunde?

 

Hvis jeg skal nævne sammenligningen til i dag, med det bestående internet fra Tommy, så har PT en 10 MBit til deling for alle 129 lejligheder. Hvis en peron betaler Basi for mere hastighed a 3 MBit, så er der 7 MBit tilbage til de resterende 128 lejligeder osv.

 

Grundliggende er den mindste hastighed i Danmark 10 MBit for TV og film streamingtjenester. I dag arbejder youSee med minimum 25 MBit grundet HD kanaler og fremtidige 4K udsendelser mm. Så at kunne få 50 MBit til hver lejlighed for kun 25€ per måned, det er i dag billigere end i Danmark!

 

PT betaler i dag for en10 MBit linje til alle lejlighederne, en 15 MBit linje til kontoret samt fremføring af skandinaviske TV-kanaler, telefonlinjer til kontoret samt til nødkald i elevatorerne ialt 6.200€ om året. Det må kunne gøres billigere for PT.

 

Tænk hvis det lykkes. . .

 

Container.

Der er nu opstillet på gaden container til glas, pap, dåser og plastik flasker samt resterende køkkenaffald, tæt på Danny's Bar.

 

Desværre er kapaciteten for lille, hvilket PT har kontaktet kommunen om og forventer, at denne kapacitet vil blive forøget.

 

Det betyder, at vores tidligere egne grønne container, opstillet ved restaurant MESON ikke længere er til at benytte!

Tidsrummet for affald er fra kl. 20:00 til kl. 23:00 eller om dagen når disse forbipasseres naturligt.

 

Med venlig hilsen

 

Stephen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ACT FOR THE EXTRAORDINARY MEETING OF THE COMMUNITYOF OWNERS OF PLAYA TROPICAL

 

Celebrated in Almuñécar, 4th March 2017 at 16:45 for the first calling, called with enough prior notice by the president of block 3 of the community, Mr. José Schwartz Mosco, present at the same:

Personalmente:

Dª Encarnación Joya Martin representative of apartments  nº 7, 10, 14, 19,21, 22, 27, 29, 32, 34, 56, 57, 58, 62, 63, 65, 68, 124, 125 y 126.

Dª Ann Svensson representative of apartment  nº 93.

DªBente Sonaes Nielsen owner of apartment nº 3 y 6.

D. Karna Folman & D. Flemming Blanksteiner owner of apartment nº 55 y 6

D. Kurt Jakobsen owner of apartment nº 10

Dª Ragnhilde Jonassen owner of apartment nº 12.

D. Víctor M. Fernández Jerez representative of apartments nº 16 y 77.

DªHanne Dueholm owner of apartment nº 21 y 57.

D. Knud Nielsen owner of apartment nº 21.

D. Juan Ortega Calahorro representative of apartments  nº 33 y 91.

D. Antonio M. Serrano Molina representative of apartments  nº 41 y 43.

D. Alex Karlsson owner of apartment nº 47

Dª Lillian Runing  representative of apartment  nº 48.

Dª. Kate Sorensen representative of apartment  nº 49

D. Preben Mikkelsen representative of apartment  nº 53.

D & Dª Sandberj owner of apartment nº 66.

D. Svend Helge Jorgensen owner of apartment nº 68.

D. Arne Reber Nielsen representative of apartment nº 71

Dª Lena Werleman owner of apartment nº 70

D, Julius Nielsen owner of apartment nº 75.

D Ejnar Harring owner of apartment nº 98.

Hnos Camacho Camacho owner of apartments 71 y 111.

Dª Inge Kampmann & D. Stephen Schramm owners of apartments nº 100 y 116.

D.Aage Bertelsen Nygaard owner of apartment nº 101.

D. Villy Nielsen owner of apartments nº 107 y 108.

D. Claus Lauesen owner of apartment nº 107.

D. José M. Schwartz Mosco representative of apartment  nº 110.

D. José Carmona Almendros representative of apartment  nº 111.

Dª Birgit  & D. Preben Dideriksen owner of apartment nº 87.

D. Benny Schkolnik owner of apartment nº 92.

D. Max Ludvigsen owner of apartment nº 7.

D.Ole Sorensen owner of apartments nº 109 y 5 .

D. Ole Jensen owner of apartment nº 53

D. Ruth Hansen owner of apartment nº 11.

D. Karl Johan Pedersen owner of apartment nº 4

D. Hans C. W. Andersen owner of apartment nº 120.

Dª Guillermina Hurtado representative of apartment  nº 128.

 

Represented:

Dª Encarnación Joya Martin in representation of  D. Juan Carlos Castro Ruiz representative of apartment nº 1.

Dª Encarnación Joya Martín in representation of  Dª Nieves Núñez Redondo representative of apartment nº 5.

Dª Encarnación Joya Martin in representation of  Dª Sonsoles González de Vega San Román owner of apartment nº 105.

Dª Encarnación Joya Martin  in representation of  Dª Isabel González de Vega  San Román owner of apartment nº 85.

D. Antonio M. Serrano Molina in representation of  D. Michel Desbiens owner of apartment nº 12

D. Juan Ortega Calahorro in representation of  D. Ángel Calzadilla Benavente representative of apartments nº 115 y 118

D. Juan Ortega Calahorro in representation of  Dª Gloria Calahorro Pariente representative of apartment nº 116.

Absent::

D. Aage Julius Nielsen representative of apartment nº 2.

D. Manuel Peragon Montijano representative of apartment nº 3.

Dª Dolores Ochoa de la Cruz representative of apartment nº 4.

Dª Justa  Núñez Redondo representative of apartment nº 6.

Dª Carmen Mª Priego Serrano representative of apartment nº 8.

Dª Monserrat Martos Carricondo representative of apartment nº 9.

Dª Pilar y Delia Deza Sanz representative of apartment nº 11.

D. Cipriano Marin Jiménez representative of apartments nº 12, 24, 38, 52 y 103

D. François de Carmentran representative of apartment nº 13.

D. Juan Luis Delgado Mansilla representative of apartment nº 15.

D. Francisco Diaz Vega representative of apartment nº 17.

D. Andrés Palacios Estevez representative of apartment nº 18.

Dª Rafael Martinez Llamas representative of apartment nº 20.

Dª Lucia Roldan Herrero representative of apartment nº 23.

D. Manuel Rodriguez Valverde representative of apartment nº25

D. Francisco Javier Gonzalez  Zazo representative of apartment nº 26 y 36.

Dª Blanca Martin Esteban representative of apartment nº 28 y 114.

D. Rafael Valverde Ruiz representative of apartment nº 30.

Dª Gloria López Garzón representative of apartment nº 31.

Dª Mª Carmen Rosales Jaldo representative of apartment nº 35.

Dª Maria del Carmen Rodriguez Dorado representative of apartment nº 37.

D. Ramon Vico Fuentes representative of apartment nº 39 y 40.

D. Alejandro Gomez Garcia representative of apartment nº 42.

Dª Sigrun Hall representative of apartment nº 44

Dª Karen S. Nielsen representative of apartment nº 45.

Dª Esperanza Carmona Moles representative of apartment nº 46.

D. David Brundrett representative of apartment nº 51.

Dª Amparo Garcia Revuelta representative of apartment nº 54.

D. Ib Ostlund representative of apartment nº 55.

D. Jose Lastra Martin representative of apartment nº 60.

D. Mogens Tvermoes representative of apartment nº 61.

Dª Anni Shumacher representative of apartment nº 64

D. Koster Frosig representative of apartment nº 66.

D. Isidro Losada Reinoso representative of apartment nº 69.

D. Aage Julius Nielsen representative of apartment nº 70.

D. Isabel Fernández Jerez representative of apartment nº 75.

Dª Benthe Riedel representative of apartment nº 76.

D. Manuel Ruiz Conejo representative of apartment nº 78.

D. Francisco Ortiz Jimenez representative of apartment nº 79.

Dª Grethe Mogensen representative of apartment nº 83.

Hnos Fernandez Jerez representative of apartment nº 84

D. Francisco Moriana Rodríguez representative of apartment nº 85.

Dª. Shara Rana representative of apartment nº 86.

Dª Encarnación Reinoso Peñafiel representative of apartment nº 87.

D. Ladislao Ortega Garcia representative of apartments nº 88.

Dª Mª Gador Salmeron Megias representative of apartment nº 89 y 97.

Dª Maria Garcia González representative of apartment nº 90 y  98.

D. Jorn Frederiksen representative of apartment nº 92.

Dª Annelise Therese Polley representative of apartment nº 94.

Dª Amparo Revuelta representative of apartment nº 95.

D. Enrique Guerrero Sevillano representative of apartment nº 96.

Dª Tove Laxdal representative of apartment nº 99.

Dª.Mercedes Navarro Torregrosa representative of apartment nº100.

D. Enrique de Dulanto Campos representative of apartment nº 101.

D. Jose Mª Puertas representative of apartment nº 102.

D. Francisco Sánchez Escoriza representative of apartment nº 104.

D. Bernard Mountford representative of apartment nº 105.

Dª  Inger Thygesen representative of apartment nº 106.

Nina & Pepe S.L. representative of apartment nº 107 y 108.

Dª Amelia Baena Fernández representative of apartment nº 109.

D ª Tunney Christensen representative of apartment nº 112.

Dª Lucia Ramirez Garcia representative of apartment nº 113.

Dª Maria Gador Alcala Salmeron representative of apartment nº 117.

D. Pedro López Hurtado representative of apartment nº 119.

D. Jose Luis López Hurtado representative of apartment nº 120.

Dª. Carmen Cobo Rodríguez representative of apartment nº 121.

Dª. Mª Jose Sanchez Jaldo representative of apartment nº 122.

D. Miguel Gómez Jiménez representative of apartment nº 123.

Dª Encarnación Hurtado Hurtado representative of apartment nº 127

D. Miguel Sánchez López representative of apartment nº. 129.

 

CALLING which takes place in order to deal with the points of the ORDER OF THE DAY

 

D. José Schwartz opens and thanks those present for coming.

 

FIRST: Resume of the agreements of the previous general meeting.

 

Mr Antonio Serrano, president of block one, takes the stand and makes a summary of the previous act.

The Act for the previous general meeting is passed,

 

SECOND: Report on the accounts.

 

Mr. Jose Shwartz, president of block 3, explains that the accounts from July of last year are being presented as our fiscal year goes from 01/07 to 30/06 of each year.

The summary is that we have spent a lot of money due to the work that has been done on the kitchens and little by little we are recovering.

The main expenses are electricity, water, gas, personal, cleaning of apartments, tableware (see annex 1)

The communal quotas which we pay in every year is a significant amount, some 265,000€, occupation expenses 67,000€per year, rental of store roomsetc.. these things help us continue making investments.

Now we are going to do in detail the costs of each part of the building work in blocks 1&2.                                                                                

 

Minicipal license                                                       319,62€

Building work                                                             105.514,57€

Paint                                                                                                           13.639,75€

Furniutre and appliances            164.639,35

Instalation of gas                                                        14.217,11€

                                                          Total                    297.828,40€

 

All these parts are paid and the Money has left the extra quotas and the community quotas, now we will explain how each part has been paid for.

 

                                                                                                                    Coste a cargo de las cuotas     Coste a cargo de cuotas           Coste total

                                                                                                                    de cocina                                        de comunidad

 

Building work                                                             58.192,87€                                                                  28.096,28€                                     86.289,15€

Building material                                                       5.761,45€                                                                    10.127,36€                                     15.888,81€

Electric material                                                                        2.424,76€                                                                                 0,00€                                                                            2.424,76€

Other material                                                            911,85€                                                                        0,00€                                                                            911,85€

Kitchen cupboards                                                     107.334,23€                                                                0,00€                                                                            107.334,23€

Electrical appliances                                                 0,00€                                                                                                         24.163,70€                                     24.163,70€

Granite                                                                                                       32.639,75€                                                                  0,00€                                                                            32.639,75€

Instalation of gas                                                        0,00€                                                                                                         14.217,10€                                     14.217,10€

Painting of apartments                                              0,00€                                                                                                         13.639,75€                                     13.639,75€

Building license                                                                         319,70€                                                                                     0,00€                                                                            319,70€

 

La community has to pay a total of    90.244,19€.

 

 

From the extra ordinary quotas for the kitchen , we have received almost 100% of the expected first quota and for the second one there is about 20% still to be collected..

The calculation that has been done , is that 70%will be paid since the remaining 30% are periods which do not have owners.

 

Ms Unga Kampman asks if there are any Danes who have not paid and she is answered that yes there are Danes, English and Spaniards.When these owners come to occupy the apartments they will have to pay their quota, if not, they will not be able to enjoy the use of the apartment.

 

Mr. Benny Schkolnik asks if when the apartments are sold the price of the quotas of the kitchen are included. He is told that yes they are, that the community is recovering old debt of common quotas, extra quotas from bathroomsand kitchens from block3,

There is a table of recovery of old debt from the period 1/07/15 to 30/06/16

 

MONTH / CONCEPT

BATHROOM QUOTA

KITCHEN QUOTA

COMMON EXPENSES

TOTAL

JULY

0,00 €

0,00 €

5.145,25 €

5.145,25 €

AUGUST

0,00 €

0,00 €

466,13 €

466,13 €

SEPTEMBER

0,00 €

0,00 €

804,19 €

804,19 €

OCTOBER

450,75 €

453,00 €

3.045,41 €

3.949,16 €

NOVEMBER

450,75 €

163,78 €

2.552,92 €

3.167,45 €

DECEMBER

496,73 €

446,45 €

2.511,30 €

3.454,48 €

JANUARY

410,90 €

247,40 €

1.376,81 €

2.035,11 €

FEBRUARY

123,54 €

311,13 €

2.626,91 €

3.061,58 €

MARCH

0,00 €

451,00 €

6.511,90 €

6.962,90 €

APRIL

423,45 €

480,55 €

3.139,25 €

4.043,25 €

MAY

75,00 €

336,05 €

2.925,74 €

3.336,79 €

JUNE

385,47 €

147,86 €

3.188,37 €

3.721,70 €

 

 

 

 

 

TOTAL

2.816,59 €

3.037,22 €

34.294,18 €

40.147,99 €

 

Mr. Knud Nielsen asks if there are owners who have not paid the bathroom quota and they use the apartments, he is anwered that no, they do not, that they are periods which are abandonned and the recovery of the debt is due to the fact that the administration of the community have rented the said period..

Also part of the recovery is from judicial sentencing. Every year a list of debtors is approved so that they can be taken to court and the debt reclaimed.

 

THIRD; report of the legal situation.

 

 Mr. Víctor Fernández, president of block 2 speaks, explaining that we are waiting for the final adjudication for the periods of blocks 1 & 2 , in which the community will become the owner of the said periods, which can then be sold in the same conditions as is being done with block 3. The first option of purchase will be given to owners who have right of use and if the said owners do not wish to legalize these periods any other person can buy them. The price of sale is what it has cost the community all of the judicial process, lawyers, solicitors etc  …

Ms. Inge Kampmann asks if there is a difference in the process with Spanish and foreign debtors. She is answered that at the moment we are talking about the companies which built the blocks which are Spanish, but in the process of individual owners, that yes there is a difference since it is almost impossible to find foreign debtors.

Mr. Alex Karlsson says that he would like to sort out the paperwork of his apartment, “can he do it if various owners with the same problem get together? He is answered that if the owner who is inscribed in the registry for the apartment has died it is almost impossible to be able to change the deeds as there is no one who can sign the new ones before the notary, but if it is a period in which the period is registered to the building company, when the community has got the property it could sign the deed.

 

FOURTH: Study and approval if it procedes of the list of non-paying owners to the effect established in the art 21 of the Horizontal Property law and presentation of the action to be taken.

 

A list is shown of non-paying owners, it is unanimously approved

 

FIFTH: Report on actions taken and those to be carried out.

 

Mr. José Schwartz reads the list of things carried out this year

 

n       The kithcens in blocks  1& 2. Have been fixed.

n       WIFI connections have been installed in all the apartments

n       LED light bulbs are being put into the apartments

n       The little walls on the balconies which are in bad condition are being repaired

n       THe sofá legs have been repaired    

n       Pullies have been bought for the awnings so that the broken ones can be replaced.

n       A roof  has been installed for the bicycle park in block 3

n       The wáter meters have been changed in block 1&2 to gain more pressure,

n       Scandinavian channels have been installed

n       Security cameras have been installed in the three main doors.

The following things are planned to be done:

n       Instation of a desfibrillator in blocks 2 & 3

n       Security safe box in the apartments

n       Get toasters, blenders and kettles for the apartments

n       Instalación de ventiladores de techo en los  salones y dormitorios de los apartamentos.

n       Instalation of sports equipment

n       Stools for the kitchens in all the apartments.

 

All of these things will be done as and when the community can cover the costs

 

Sixth: quieries and questions

 

A round of questions is opened

Mr. José Schwartz, president of block 3, wants to start the round of questions commenting that in the meeting that the governing body had this morning , they have been studying the electricity bill which so far this year has gone up 22% and it is foreseen to increase even more.

The occupancy charges, 3.50€ which are paid for the consumption of water, gas and electricity have not gone up in over 10 years and so therefore it is proposed that it is put up by 0.50centsper day, that is to say 4.00€ per day. This increase will be applied as from 1st January 2018

On the other hand he comments that a lot of money is being invested in maintenance and furniture and furnishings in the blocks which is why he asks that if there are any families which are away for any time periods if they could not leave things like mattresses, cushions, sofas etc on the terrace as they deteriorate due to the humidity, sun and rain.

And finally he reminds everyone that if you break it you pay for it. An inventory of each apartment is going to be put in the kitchen drawers, normal wear and tear will not be charged but acts of vandalism will be.

 

 

Mr. Stephen Schramm asks why the rubbish bins are not next to the swimming pool. He is answered that they want to avoid the bad image that is given if owners have to pass by the pool in order to deposit rubbish. It is explained that from19h till 8h every day the bins are in the street, next to the restaurant Antiguo Mesón , and during the day the bins can be found next to the bike parking of block 1. During offices hours in the office you can ask them to open the gate of block 2 if it were closed in order to deposit rubbish. It is clarified that that the said gate is open all morning and there is free access to the bins.

Mr. Camacho, asks if the security safe boxes have been bought yet. He is told that they are getting quotes. He says he has a contact who could give us a good price so he is asked get in touch with admin so that they can tell him characteristics so he can get us a quote.

Mr. Antonio Serrano, president of block1 would like it to be known that it Winter the apartments need to be comfortable so it is necessary to use a heater but please use responsibily. Therefore he asks that when apartments are left for hours that the heaters are not left on as this is an unnecessary use of  electricity and also that it is  a fire hazard if a heater is left unattended

M .Julius Nielsen , asks if solar panals have ever been considered. He is answered that in Spain this is a delicate matter as upto now it is necessary to pay a tax for the said panals.

He also asks that the community makes a list of all the things that can be lent.

He comments that he asked the office for a list of all the emails of the owners of his apartment but he was denied it. It is explained that it is not possible due to the Spanish protection of private information law.

 

Mr. Ole  Sorensen, asks why the terrace of block1 is closed. He is told that in office hours you can ask for the key, but is not wanted to be left unattended to avoid noise and conflicts between neighbours. Remember this space cannot be used for BBQ.

 

Mr. Ejnar Harring, comments that they install electricity meters in each apartment and that everybody pays their own consumption and he is told that each apartment has a meter but it is very difficult to estimateeach period and divide the fixed expenses which are paid even if there is no consumption. It is reminded that some years ago it was agreed that the apartment that has excessive consumption would pay the difference.

 

With no more matters to deal with , the session is concluded at 18:30, 4th March by myself the secretary, I raise the act of the extra ordinary meeting in Almuñécar.

 

Mr. José M. Schwartz Mosco                                                                                       Mrs. Basilisa Jiménez Morales

   President of block III                                                                                                                                            Secretary

 

                                                                                                                 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

             

 

 

 

 

 

 

 

Velkommen til vores hjemmeside

MINUTES OF THE EXTRAORDINARY GENERAL ASSEMBLY FOR THE CO-OWNERS OF PLAYA TROPICAL

 

Held in Almuñécar on July 23th, 2016 at 17:45h on second call, convened in time by the president of the community of block 1, Mr .Antonio M. Serrano Molina, who attended in person:

 

D. Juan Carlos Castro Ruiz representative of apartment nº 1.

D. Manuel Peragon Montijano representative of apartament nº 3

Dª Encarnación Joya Martin representative of  apartments nº 7, 10, 14, 19,21, 22, 27, 29, 32, 34, 56, 57, 58, 62, 63, 65, 68, 124, 125 y 126.

D. Cipriano Marin Jiménez representative of apartments nº 12, 24, 38 , 52 y 103.

D. Francisco Díaz Vega representative of apartments nº 17.

D. Rafael Martinez Llamas representative of apartment nº 20.

Dª Pilar Arias Coca owner of  apartment nº 25.

D. Juan Ortega Calahorro representative of apartaments nº 33 y 91.

D. Agustin Cota López owner of apartments nº 37 y 124.

D. Ramon Vico Fuentes representative of apartments nº 39 y 40

D. Antonio M. Serrano Molina representative of  apartments nº 41 y 43.

Dª Antonia Perez Bolivar owner of apartments nº 53 y 46.

Hnos Camacho Camacho owner of apartments 71 y 111.

D. Ladislado Ortega García representative of  apartment nº 88.

Dª Mercedes Navarro Torregrosa representative of apartments nº 100.

D. Ángel Rodríguez Revuelta owner of  apartment nº 101.

D. José M. Schwartz Mosco representative of apartment nº 110.

D. José Carmona Almendros representative of apartment nº 111.

Dª María José Sánchez Jaldo representative of apartments nº 122 y 129.

 

Representados:

Dª Encarnación Joya Martin in representation of  D. Isidro Losada Reinoso representative of apartment nº 69.

D. Juan Ortega Calahorro in representation of  D. Ángel Calzadilla Benavente representative of apartments nº 115 y 118

D. Juan Ortega Calahorro in representation of  D. Victor Manuel Calzadilla Vera owner of  apartment nº 79.

Ausentes:

D. Aage Julius Nielsen representative of apartments nº 2 y 70.

Dª Dolores Ochoa de la Cruz representative of apartment nº 4

Dª Nieves Nuñez Redondo representative of apartment nº 5.

Dª Justa  Núñez Redondo representative of apartment nº 6.

Dª Carmen Mª Priego Serrano representative of apartment nº 8.

Dª Monserrat Martos Carricondo representative of apartment nº 9.

Dª Pilar y Delia Deza Sanz representative of apartment nº 11.

D. François de Carmentran representative of apartment nº 13.

D. Juan Luis Delgado Mansilla representative of apartment nº 15.

D. Victor M. Fernández Jerez representative of apartment nº 16 y 77.

D. Andrés Palacios Estevez representative of apartment nº 18.

Dª Lucia Roldan Herrero representative of apartment nº 23.

D. Manuel Rodriguez Valverde representative of apartment nº25.

D. Francisco Javier Gonzalez Zazo representative of apartment nº 26.

Dª Blanca Martin Esteban representative of apartment nº 28 y 114.

D. Rafael Valverde Ruiz representative of apartment nº 30.

Dª Gloria López Garzón representative of apartment nº 31.

Dª Mª Carmen Rosales Jaldo representative of apartment nº 35.

Dª Maria del Carmen Rodriguez Dorado representative of apartment nº 37.

D. Alejandro Gomez Garcia representative of apartment nº 42.

Dª Sigrun Hall representative of apartment nº 44

Dª Karen S. Nielsen representative of apartment nº 45.

Dª Esperanza Carmona Moles representative of apartment nº 46.

D. Erik & Lillian Runing representative of apartment nº 48.

Dª Kate Sorensen representative of apartment nº 49.

D. David Brundrett representative of apartment nº 51.

D. Preben Mikkelsen representative of apartment nº 53.

Dª Amparo Garcia Revuelta  representative of apartment nº 54.

D. Ib Ostlund representative of apartment nº 55.

D. Jose Lastra Martin representative of apartment nº 60.

D. Mogens Tvermoes representative of apartment nº 61.

Dª Anni Shumacher representative of apartment nº 64

D. Koster Frosig  representative of apartment nº 66.

D. Arne Reber Nielsen representative of apartment nº 71.

D. Isabel Fernández Jerez representative of apartment nº 75.

Dª Benthe Riedel representative of apartment nº 76.

D. Manuel Ruiz Conejo representative of apartment nº 78.

D. Francisco Ortiz Jimenez representative of apartment nº 79.

Dª Grethe Mogensen representative of apartment nº 83.

Hnos Fernandez Jerez representative of apartment nº 84.

D. Francisco Moriana Rodríguez representative of apartment nº 85.

Dª. Shara Rana representative of apartment nº 86.

Dª Encarnación Reinoso Peñafiel representative of apartment nº 87.

Dª Mª Gador Salmeron Megias representative of apartments nº 89 y 97.

Dª Maria Garcia González representative of apartment nº 90 y  98.

D. Jorn Frederiksen representative of apartment nº 92.

D. Kjeld Svensson representative of apartment nº93.

Dª Annelise Therese Polley representative of apartment nº 94.

Dª Amparo Revuelta representative of apartment nº 95.

D. Enrique Guerrero Sevillano representative of apartment nº 96.

Dª Tove Laxdal representative of apartment nº 99.

D. Enrique de Dulanto Campos representative of apartment nº 101.

D. Jose Mª Puertas representative of apartment nº 102.

D. Francisco Sánchez Escoriza representative of apartment nº 104.

D. Bernard Mountford representative of apartment nº 105.

  Inger Thygesen representative of apartment nº 106.

Nina & Pepe S.L. representative of apartments nº 107 y 108.

Dª Amelia Baena Fernández representative of apartment nº 109.

D ª Tunney Christensen representative of apartment nº 112.

Dª Lucia Ramirez Garcia representative of apartment nº 113.

Dª Dolores Calahorro Pariente representative of apartment nº 116.

Dª Maria Gador Alcala Salmeron representative of apartment nº 117.

D. Pedro López Hurtado representative of apartment nº 119.

D. Jose Luis López Hurtado representative of apartment nº 120.

Dª.Maria Teresa Zurita Cobo  representative of apartment nº 121.

Dª. Mª Jose Sanchez Jaldo representative of apartment nº 122.

D. Miguel Gómez Jiménez representative of apartment nº 123.

Dª Encarnación Hurtado Hurtado representative of apartment nº 127

 Dª.Guillermina Hurtado Moles representative of apartment nº 128.

 

 

AGENDA:

 

Item #1: Reading and approval of the previous minutes.

 

Mr. Antonio Serrano Molina made use of his turn to speak and read out loud a summary of the reached agreements and most important items from the previous general assembly. It was adopted unanimously.

 

Item #2: Presentation and approval of the accounts and balance sheet for the financial year 2015/16.

 

Mr. José Schwartz takes the word and begins by explaining that due to the kitchen reform, the balance of the communitys accounts has diminished considerably, but that the balance will begin to recover in the summer months.

 

Mr. Camacho asked if it is still only 50% of the community members that continue to pay; he was replied that the current trend is upward, since the community is gradually gaining more homeowners, as many assignees are becoming owners and new families are also buying periods.

 

A paper with the treasury position for the accounting year was distributed and was shown on overhead projector (Annex 1).

Mr. José Schwartz explained amongst the different items that, for example, the revenue from the storage rooms was € 15,000, which has been the result of the investments made by the community in these storage rooms to clean them up and they are now yielding benefits.

 

In the coming year, the community will invest in the installation of Scandinavian television as the foreigners have requested it, but this will be a paid service, so that the investment will be recovered.

The administration continues to recover payments of ordinary quotes and extraordinary quotes  from previous years.

 

 

Item #3: Information about actions/initiatives undertaken during the year 2015/16

 

Mr. José Schwarz explained that this year the community has been busy with the renovation of the kitchens in blocks 1 and 2, which has been going on from October to the end of May.  An overview of the expenditures is shown:

 

 

Accounts Kitchen

Accounts Community

Total budget

Building work

58.192,87 €

28.096,28 €

86.289,15 €

Building work material

5.761,45 €

10.127,36 €

15.888,81 €

Electricity material

2.424,76 €

0,00 €

2.424,76 €

Other materials

911,85 €

0,00 €

911,85 €

Kitchen furniture

107.334,23 €

0,00 €

107.334,23 €

home appliances

0,00 €

24.163,70 €

24.163,70 €

Granite

32.639,75 €

0,00 €

32.639,75 €

Gas installation

0,00 €

14.217,10 €

14.217,10 €

Apartments painting

0,00 €

13.639,75 €

13.639,75 €

Building licence

319,70 €

0,00 €

319,70 €

Total

207.584,61 €

90.244,19 €

297.828,80 €

 

The table shows in details the different items paid by the extra kitchen quotes and the community respectively.

 

Mr. Cipriano Marín said that block 3 has been prejudiced, as block 3 had to borrow money from block 1 and 2 to be able to do the kitchen reforms.

 

Mr. José Schwartz explained that this was not the case, since when block 3 needed money to finish the kitchen reform, the community lent it to block 3.  Mr. Schwartz also wanted to clarify that this is a joint community and that the accounts are joint and everything is done in common. This is also shown in the financial statements where all figures are for the 3 blocks and not for each block. The Board intends to continue in this line as we are one community.

 

Apart from this, the community has enhanced the following improvements:

 

A WIFI network has been established in all apartments.

LED bulbs are being installed in the apartments.

The barriers in disrepair on the balconies are being repaired.

The sofa legs in poor condition have been fixed.

New awning pulleys to replace those in a bad condition have been purchased.

Installation of a sliding roof to cover the bicycle parking in Block 3.

The water meters in Blocks 1 and 2 have been replaced to give more water pressure.

 

Item #4: Report of the legal situation.

 

The greatest progress, we have had at this point, is from the Property Registration office in Almuñecar, who have found the solution for the legal registration of the periods which were awarded judicially and currently are being sold by the community to third parties.

Today, we continue to sell the periods that were awarded to us in block 3 and out of the 79 periods awarded, 33 have been sold, 11 are reserved and 30 are still free to be sold.

 

On the other hand we are still waiting to be awarded the periods in block 1 and 2. We have recently requested the court to accept the appraisal we did for block 3, in which case we would save 5,000 €.

 

It is stated that the law on vacation rental has changed this year and owners must know about this. The community is making efforts to get information about these changes and will inform the owners when this information is ready.

Mr. Cipriano Marín informs that he is managing it personally but as the periods are on fortnight or monthly basis, the Granada delegation has not given any solution and has passed the case on to Sevilla to see if they can solve it.

 

Mr. Camacho asks how many apartments the community has been awarded. The total number of apartments were 10, of which 79 periods (fortnights) were obtained.

 

Mr. Cipriano Marín asked about the efforts to register the premises of block 3 on behalf of the community. Mr. José Schwartz said that the problem is that the premises are seized by a bank, but the community is still trying to legalize the situation. We have the same situation with the corridor between the premises. This corridor belongs to the community but the premises have appropriated it.

 

Item #5:    Study and approval of further measures under Article 21 of the Condominium Law  (Propiedad Horizontal - Owner Association Law) and presentation of the measures that can be taken.

 

A list of defaulters is projected. It was adopted unanimously (annex 2).

 

Item #6 : Presentation and approval of outstanding actions.

 

The Community wants to carry out the following actions in the coming year.

 

- Video surveillance in all portals: cost € 1.355,20

 

- Defibrillators in Block 1 and Block 3, cost € 3802.98

 

- Installation of leisure and sports facilities, cost € 3.000,00

 

- Safes for all the apartments, cost € 7.560,00

 

- Scandinavian Television, cost € 3.000,00

 

- Toasters for all apartments, cost € 1.890,00

 

- Mixers for all apartments, cost € 2.520,00

 

- Water heaters, cost € 2.142,00

 

The first thing to be installed this year is the video surveillance. There will be installed anti-vandal cameras in the doorways, controlling the entrance and the exit to the elevators and the blocks.

 

Hereafter follows the installation of two defibrillators at different portals. One will be installed with instructions in Spanish and one with instructions in English. This is highly demanded by the winter owners as many are elderly.

 

Mrs. Mercedes Navarro asks: What sport facilities have to be installed? Mr. José Schwartz explains that it will be difficult to install any of those facilities this year, but the idea is to install various machines such as those installed on the beaches, on the left side of the garden where once the septic tank was.

 

The community also wants to provide safety deposit boxes  to the apartments. This will be an investment where the community will recover the expenses, as it will be a paid service.

 

This winter, the installation of Scandinavian television will be fulfilled. This service is highly demanded and will also be a paid service.

 

Mr. José Schwartz tells Mr. Cipriano Marín that the board has taken into account the proposal to put ceiling fans in the living room and the bedroom. The board are currently looking at budgets and possible dates for the installation.

 

It is also commented to the attendees that the board are looking for stools to be put in the kitchen, since not everyone can reach the top of the cabinets.

 

 

Item #7 : Renewal and re-election of the Board.

 

As every year, candidates for the post as president and vice president of each block were requested.

As there were no new candidates, the current presidents and vice presidents were re-elected.

 

Block 1: President: Mr Antonio Manuel Serrano Molina

Vice President: Ms Encarnación Martín Joya

 

Block 2: President: Mr Victor Manuel Fernandez Jerez

Vice President: Mr José Carmona Almendros

 

Block 3: President: Mr José Schwartz Mosco

Vice President: Mr Juan Ortega Calahorro

 

 

Item #8: Questions and miscellaneous.

 

Mr. Cipriano Marín insists on having on the records that the expenses and revenues should be allocated as stated in the statutes of the community.

 

Mr. José Schwartz wants to acknowledge that the Governing Board, after a morning meeting, has agreed that any damage to the apartments by misuse is the owners responsibility, whether it has been coursed by the owner himself or any of his/hers tenants.

 

Mr. Antonio Serrano wishes to emphasize that the maximum number of occupants in the apartments are 5 people.

 

Mr. Francisco Diaz asks: How do we control it? Mr. Antonio Serrano answers that he still doesn´t have an exact way to control it but that the board are looking at different options to carry out in the near future.

 

Mr. José Schwartz says that for next year there will be made bracelets, which will be handed out when people collect their keys at the administration office. These bracelets are for the use of the swimming pool, and a maximum of 5 bracelets will be given to each apartment, to see if we gradually can control the occupation.

 

As there were no further matters, the meeting was closed and ended at 18.55 pm, the 23th of July and I, the Secretary took one set of minutes of the general assembly held in Almuñecar.

 

Mr. Antonio M. Serrano Molina                                                                                                           Mrs. Basilisa Jiménez Morales

   President of block I                                                                                                                                               Secretary

 

 

 

 

Sidste nyt fra Danmark læses bedst i :


www.denkorteavis.dk

 

 

Apr 6, 2011 

Almuñécar får status som turist kommune

Det betyder, at byen kan søge om tilskud til at forbedre service og infrastruktur.
 
Ved et møde i kabinettet i den regionale regering i denne uge godkendtes det at yde Almuñécar status som turist kommune, som den første by i Granada-provinsen og som den sekstende i Andalusien.

Denne status bringer en række fordele med sig, herunder retten til at ansøge om tilskud til fremme af byen og forbedring af infrastrukturen og kvaliteten af  tilgængelige tjenester. 

Nogle af de krav for at blive betragtet som en turist kommune er, at en by skal have en befolkning på over 5.000 og under 100.000 og at i mindst 30 dage om året skal antallet af besøgende i byen være mindst fem gange højere end den registrerede lokale befolkning.

Det har taget Almuñécar otte år at nå til dette punkt. Byens borgmester, Juan Carlos Benavides, sagde efter at have hørt nyheden: "Vi føler os meget tilfredse med at have opnået dette og selvom vi beklager den tid det har taget er alt godt, der ender godt ”.